Cari Chords Disini:

Saturday, August 8, 2020

8/08/2020 07:49:00 AM

ONEXOX TKKR SAG Racing Team Mengejutkan Ramai Peminat Sukan Permotoran Dunia





Banyak kejayaan yang membanggakan telah dicapai oleh pasukan Onexox TKKR SAG Racing Team. Sebagai salah seorang pengguna simkad jimat Onexox, saya turut berbangga dengan kejayaan yang telah dicapai oleh mereka.

Selain ingin menyokong pasukan Onexox TKKR SAG Racing Team, antara faktor utama saya memilih untuk menggunakan simkad Onexox berbanding telco-telco lain di Malaysia adalah kerana:

ONEXOX PREPAID
  • Tempoh sah aktif yang panjang (28 Bulan)
  • Data, Masa Berbual dan SMS yang boleh disimpan dan dikongsikan
  • Topup bila perlu sahaja. TIADA PEMBAZIRAN!
ONEXOX BLACK(Bulanan)
  • TIADA KONTRAK – Jangan risau merasa terikat!
  • TIADA PEMBAZIRAN – Data, Masa Berbual dan SMS yang tak digunakan tidak akan burn dan akan dibawa ke hadapan.
  • 24/7 INTERNET BERKELAJUAN TINGGI – Tiada sekatan kelajuan! Nikmati data berkelajuan tinggi pada bila-bila masa 24/7 dan dimana jua anda berada.

Jadi, adakah anda ingin membantu pasukan Onexox TKKR SAG Racing Team mengharumkan nama Malaysia di arena sukan permotoran antarabangsa? Jika YA, jom jadi peminat dengan bertukar ke simkad Onexox Prepaid atau Onexox Black hari ini!

Boleh dapatkan terus secara ONLINE DISINI! 


Thursday, August 6, 2020

8/06/2020 05:32:00 AM

Alyssa Dezek - Lagu Untuk Kamu Chords

Lagu Untuk Kamu - Alyssa Dezek
Chords dan Lirik

Intro: Em   B C    G  D   2x

Em Bm
Setiap aku menyanyi,
C G
Aku ingin menghiburmu
Am
Disetiap langkahku,
Em
Disetiap karyaku,
Bm D
Hanya ingin buatmu bahagia.

Em Bm
Jangan menjauh dariku,
C G
Aku tak bisa tanpamu.
Am
Hidup tidak bererti,
Em
Bila tak ada kamu,
Bm D
Kamu adalah inspirasiku.

G
Kalau kangen suaraku,
D
Kamu tinggal call me saja.
Em
Kalau mau bertemu,
Bm
Kamu tinggal cari aku.
C
Apakah kamu cinta,
G
Apa kamu sayang,
A D
Aku mahu bersahabat sama kamu.

G
Kalau mau jadi aku,
D
Kamu tinggal main Tik Tok,
Em
Kalau mau tengok aku,
Bm
Kamu tinggal buka Youtube.
C
Apakah kamu cinta,
G
Apa kamu sayang,
A D
Aku mahu bersahabat sama kamu.

Em  B C

Em Bm
Jangan menjauh dariku,
C G
Aku tak bisa tanpamu.
Am
Hidup tidak bererti,
Em
Bila tak ada kamu,
Bm D
Kamu adalah inspirasiku.

G
Kalau kangen suaraku,
D
Kamu tinggal call me saja.
Em
Kalau mau bertemu,
Bm
Kamu tinggal cari aku.
C
Apakah kamu cinta,
G
Apa kamu sayang,
A D
Aku mahu bersahabat sama kamu.


G
Kalau mau jadi aku,
D
Kamu tinggal main Tik Tok,
Em
Kalau mau tengok aku,
Bm
Kamu tinggal buka Youtube.
C
Apakah kamu cinta,
G
Apa kamu sayang,
A D
Aku mahu bersahabat sama kamu.


C D
Ku doakan kamu hidup bahagia,
C D B
Agar papa mama bisa bangga.

Solo: E B C#m G#m
A E F#m Bm

G
Kalau kangen suaraku,
D
Kamu tinggal call me saja.
Em
Kalau mau bertemu,
Bm
Kamu tinggal cari aku.
C
Apakah kamu cinta,
G
Apa kamu sayang,
A D
Aku mahu bersahabat sama kamu.


G
Kalau mau jadi aku,
D
Kamu tinggal main Tik Tok,
Em
Kalau mau tengok aku,
Bm
Kamu tinggal buka Youtube.
C
Apakah kamu cinta,
G
Apa kamu sayang,
A D
Aku mahu bersahabat sama kamu.

G
Kalau mau jadi aku,
D
Kamu tinggal main Tik Tok,
Em
Kalau mau tengok aku,
Bm
Kamu tinggal buka Youtube.
C
Apakah kamu cinta,
G
Apa kamu sayang,
A D
Aku mahu bersahabat sama kamu.
G
sama kamu

Friday, July 17, 2020

7/17/2020 11:35:00 PM

GuyonWaton - Perlahan Chords

Hari ni aku nak layan lagu jiwang dari negara jiran. Lagu ini didendangkan oleh band GuyonWaton berjudul Perlahan. Chord atas kertas nampak macam susah tapi sebenarnya mudah. Chord yang sama untuk setiap verse dan susunan chord juga berhampiran. Jom layan, kalau ada silap, maaf ye. Sila komen di bawah nanti...

Perlahan - GuyonWaton
Chord dan Lirik

Intro: B  E F# D#m G#m C#m F #....

B  F#          G#m F#
memang salah ku
E                     B
terlalu dingin dengan mu
C#m                F#
terlalu mendiamkan mu
B F#       G#m F#
kau yang selalu
E
memperhatikan ku
Em                                   F#
dan sebenarnya aku juga begitu

               E            D#m
maafkan ku yang selalu
           G#m
membuat mu
  C#m
terlalu lama menunggu
E
hingga akhirnya
F#               B
kau pergi tinggalkan aku

E B

               E
perlahan engkau pun
F#   D#m        G#m
menjauh dari diriku
C#m                      F#
melupakan semua yang
B
telah terjadi
                 E         F#
jika harus meninggalkan
D#m          G#m
diriku untuknya
C#m
tak rela
F#                B
kau dengannya


Solo: E F# D#m G#m C#m F# B x2..F#

B  F#          G#m F#
memang salah ku
E                     B
terlalu dingin dengan mu
C#m                F#
terlalu mendiamkan mu
B F#       G#m F#
kau yang selalu
E
memperhatikan ku
Em                                   F#
dan sebenarnya aku juga begitu

              E            D#m
maafkan ku yang selalu
           G#m
membuat mu
  C#m
terlalu lama menunggu
E
hingga akhirnya
F#               B
kau pergi tinggalkan aku

               E
perlahan engkau pun
F#   D#m        G#m
menjauh dari diri ku
C#m                      F#
melupakan semua yang
B
telah terjadi
                 E         F#
jika harus meninggalkan
D#m          G#m
diri ku untuknya
C#m
tak rela

               E
perlahan engkau pun
F#   D#m        G#m
menjauh dari diri ku
C#m                      F#
melupakan semua yang
B
telah terjadi
                 E         F#
jika harus meninggalkan
D#m          G#m
diriku untuknya
C#m
tak rela
F#                B
kau dengannya


Tuesday, July 14, 2020

7/14/2020 07:17:00 AM

Gitar Akustik Untuk Dijual

Gitar Akustik


Jangan risau kalau tak pandai main gitar. Tak pandai, boleh belajar. Belajar 'Chords' asas pun dah boleh main lagu. Yang penting mesti ada minat. Boleh rujuk disini untuk panduan asas bermain gitar.

Kalau belum ada gitar, jom sambar satu Gitar BLW 40. Harga dia berpatutan dengan kualiti yang ditawarkan. Pasti puas hati. Tak percaya? Cuba baca review-review dibawah ni:





Selain bunyi yang sedap, gitar BLW 40 ini juga menampilkan ciri-ciri gitar yang sedap mata memandang. Baru la semangat nak main gitar kan! Nah cuba lihat gambar gitar dibawah. Jangan risau, ini adalah satu pelaburan yang berbaloi.

Acoustic Guitar


RM309.00 NEW














Sunday, July 5, 2020

7/05/2020 03:53:00 AM

Mega - Suara Cinta Original Chords

Suara Cinta - Kumpulan Mega
Chord dan Lirik

Intro: Dm A C Bdim Bb A Em

Dm Gm
Dahulu cinta kita berbunga
C F
Sayang sepenuh nyawa
Bb Gm
Di dalam hatiku merindu
A A7
Sayang kau tak tahu

Dm Gm
Dahulu kita berjanji setia
C F
Tidak mahu berpisah
Bb Gm
Katamu hanyalah diriku
A Dm
Buat selamanya

Gm C F
Sehingga kini ku masih sayang
Bb Gm A Dm
Tapi mengapa kau hilang di mata
Gm C F
Sehingga kini ku masih cinta
Bb A
Apa pun terjadi tetap setia

Dm
Oh kekasih
Gm C F
Dengarkanlah suara cinta dari hatiku
Bb Gm A A7
Oh kekasih berpeganglah pada janji
Dm
Ya Tuhanku
Gm C F
Berikanlah petunjukmu pada kekasihku
Bb Gm A Dm
Moga takdir melindungi cinta kita sepanjang masa

Solo: A7...Dm Gm C F Bb Gm A...Dm Bb Dm Bb Gm A Dm

Gm C F
Sehingga kini ku masih sayang
Bb Gm A Dm
Tapi mengapa kau hilang di mata
Gm C F
Sehingga kini ku masih cinta
Bb A
Apa pun terjadi tetap setia

Dm
Oh kekasih
Gm C F
Dengarkanlah suara cinta dari hatiku
Bb Gm A A7
Oh kekasih berpeganglah pada janji
Dm
Ya Tuhanku
Gm C F
Berikanlah petunjukmu pada kekasihku
Bb Gm A Dm
Moga takdir melindungi cinta kita sepanjang masa

A

Dm Gm
Alangkah bahagia kurasa
C F
Setelah kau insafi
Bb Gm
Janganlah engkau mungkiri
A Dm
Menghiris hatiku

Outro: Bb A... E Dm Bb... A

#studioaj

Thursday, July 2, 2020

7/02/2020 09:56:00 PM

Achey - Sakit Original Chords

Sakit - Achey
Chord dan Lirik
#studioaj

Bm G Em F#

Bm
Sakit
G
Aku rasakan
Em
Terlalu dalam
F#
Pedih

Bm G
Kau mengapa berubah
Em
Pada waktu aku
F#
Benar-benar cinta pada dirimu

Bm Em
Tak perlu kau ucap
A D
Kau bukan terbaik buat diriku
G Em
Sedang kau cuba menjadi
F# Bm
Yang terbaik untuk dirinya

B Em
Ku terima takdir ini
A D
Andainya kau bukan milikku lagi
G Em F#
ooo..Bahagialah engkau bersama dirinya
Bm
Moga tak kecewa

B Am A D G Em G F#

Em
Tak perlu kau ucap
A D
Kau bukan terbaik buat diriku
G Em
Sedang kau cuba menjadi
F# Bm
Yang terbaik untuk dirinya…

B
Ku terima
Em G
Takdir ini
Em A D
Andainya kau bukan milikku lagi (hooo)
G Em F#
Bahagialah engkau bersama dirinya
Bm F#
Moga tak kecewa

Bm G
Telah tertutup hati
Em
Buat dirimu
F#
Jangan kau kembali
G
Pada diriku

Em F#

Bm
Sakit

Wednesday, July 1, 2020

7/01/2020 07:45:00 AM

Jinbara - Patri Chords

Patri - Jinbara
Chord dan Lirik

Em Bm Am G
Andai hati ini sang kecapi
Am G Am B
perasaan jadi talinya
Em Bm Am G
engkau memetik jari jemari
Am G Am B
berlagu irama duka dan lara

C D B-Em
Andai tubuh ini boneka
Am D B-Em
nalurinya benang sutera
Am D G-C
engkau dalang mengawalnya
Am B Em
ke timur ke utara ke mana jua
Am D G-C
aku hanya menuruti
Am B Em
mengikut apa saja hukuman                   studioaj

Em Bm Am G
Andai diri ini taman tasik
Am G Am B
sang kirana pula jiwa raganya
Em Bm Am G
engkau menjaring dengan senyuman
Am G Am B
dan mengurungkannya dari segala

C D B-Em
namun diri ini insani
Am D B-Em
pasti ada kemahuannya
Am D G-C
Kerna aku terpanah arjuna
Am B Em
sedikitpun tidakku menyesali ooooo
Am D G-C
aku rela ditawanan
Am B Em
aku rela terpatri cinta suci

Am D G-C
aku rela ditawanan
Am B Em
aku rela terpatri cinta suci....oooo..oooooo